Achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen veel voor en zijn vaak hardnekkig waardoor patiënten langere tijd niet toekomen aan sporten of zelfs werken. De behandeling die meestal wordt voorgeschreven, faalt regelmatig. Dat komt vaak doordat oefeningen niet goed worden uitgevoerd en de begeleiding tekortschiet.

Bij achillespeesklachten ziet SMC SportMáx u graag op een speciaal spreekuur. Zowel een sportarts als een fysiotherapeut helpt u hierin verder. Ook staat een orthopeed standby.

Het gezamenlijk oordeel van deze deskundigen, in combinatie met effectieve behandelmogelijkheden, biedt patiënten de grootste garantie om eindelijk verlost te worden van een pijnlijke achillespees.

Soms volstaat het correct uitvoeren van speciale oefeningen. Dat gebeurt zo nodig onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut, al dan niet aangevuld met andere behandelmethoden.

Voor patiënten met hardnekkige peesproblemen bieden we als enige in Nederland Ultrasone Tissue Characterisation (UTC). Hierbij wordt een echo van de achillespees gemaakt om de aard van de problemen nog scherper in beeld te brengen. Uit de echo blijkt of oefeningen afdoende zijn of dat er toch een andere behandeling gestart moet worden. Mogelijke oplossingen zijn Extracorporele Shockwave Therapie (ESWT), echogeleide peesinjectie met PRP (plaatjesrijk plasma) en een operatie.