Blessurebehandeling

Stel: u heeft een nieuwe fiets, staat voor een challenge als Alpe d’HuZes of wielrent op hoog niveau. Dan is het extra belangrijk dat u een goede fietshouding aanneemt. Bij een slechte fietspositie loopt u immers meer risico op het ontstaan van een blessure. Knie- en rugproblemen zijn mogelijk het gevolg van een te lage of hoge positie. Klachten aan nek, schouders en armen kunnen ontstaan door een verkeerde afstelling van het stuur. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is.

Met een dynamische fietsmeting in het Cycle Performance Center gaan we klachten tegen en zoeken we naar prestatieverbetering. Bij de meest uitgebreide variant, de 3D-analyse, krijgt u sensoren op de bewegende delen van het lichaam. Die laten op een monitor zien hoe u presteert tijdens de beweging. Onze specialisten zoeken naar een ideale positie waarin de trapfrequentie en -kracht optimaal is. Het uiteindelijke doel is dat u comfortabel kunt fietsen én presteren.

Uitgebreid onderzoek
Speciaal voor de mensen met een langdurige blessure of een blessure die ingewikkelder is dan de standaard blessure is er de mogelijkheid om bij Edwin Achterberg, sportarts en medisch expert van het Cycle Performance Centre, een afspraak te maken. Hij zal u uitgebreid onderzoeken om vervolgens de best denkbare oplossing en een behandelplan te presenteren. Als u het prettig vindt kunt u vooraf (telefonisch) informeren naar de mogelijkheden.

Vaatproblemen
Veel sportieve fietsers kampen met een vaatprobleem, zonder dat ze er zelf erg in hebben. Dit ontstaat door de buiging in de heuphoek en de vele pedaalomwentelingen. De slagader in het bekken kan daarbij knikken. Als de knik er eenmaal inzit, zal de slagader bij zware inspanning telkens op die plaats knellen. De bloeddoorstroming en zuurstoftoevoer naar de beenspieren worden minder. Daardoor verzuren de benen veel sneller.

Het herkennen en vaststellen van een vaatprobleem is lastig en lukt alleen met gespecialiseerde testen. Vaak denken sporters, fysiotherapeuten en huisartsen ook niet direct aan een vaatprobleem als oorzaak van de beenklachten. Gevolg is dat sporters met een vaatprobleem vaak een lange weg afleggen voordat zij uitkomen bij een juiste diagnose en behandeling. Ze ondergaan vaak veel onnodige onderzoeken en behandelingen die geen of beperkt effect hebben.

In het Cycle Performance Centre staan specialisten voor u klaar voor een vaatanalyse. Dr. Goof Schep, verbonden aan het Máxima Medisch Centrum waarmee het Cycle Performance Centre samenwerkt, is één van de deskundigen. Hij is zeker onder sporters in Nederland de meest geraadpleegde expert als het om vaatproblemen gaat.