Cycling & Science

De Omloop der Kempen
15 mei 2019
Botdichtheid en fietsen
8 juli 2019

Cycling & Science

Het weekend van 3,4 Juli is het weer zo ver, het is de start van de Tour de France maar ook de start van het wielerevent Cycling & Science. Het is een congres dat zich richt op wetenschappelijk onderzoek met de focus op het wielrennen.

Als Cycling Performance Centre(CPC) zijnde proberen we de wetenschappelijke literatuur zo goed mogelijk op de voet te volgen. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwe bevindingen en kunnen we deze toepassen in de praktijk. Als een event als Cycling & Science dan in de buurt plaats vindt dan moet je daar als CPC aanwezig zijn. Vooral omdat de focus hier ligt op het wielrennen.

De recentste bevindingen op het vlak van inspanningsfysiologie, methodiek van de inspanningstesten, bikefitting, het mentale aspect,… alles komt aan bod. Zo spreekt Martijn van Hooff ook tijdens het congres. Martijn is bewegingswetenschapper binnen zowel het CPC als het MáximaMC en doet onderzoek naar near infrared spectroscopy(NIRS) een techniek die kan bijdrage aan de vaatproblematiek binnen het wielrennen. ‘Het is kennis delen maar ook nieuwe kennis en ideeën opnemen zegt manager Bert Adriaanse’. Zo kunnen we diensten binnen het CPC enkel maar versterken en blijven we State of the art.

Ook onze partner SEG Racing Academy, waar we al enkele jaren nauw mee verbonden zijn, komt er spreken. Door onze wisselwerking proberen we elkaar telkens weer naar een hoger niveau te tillen. Zo worden de renners doorheen het seizoen fysiek gemonitord en bieden we ondersteuning bij medische vraagstukken. SEG Racing Academy is daarbij een partij waarbij we opgedane kennis, bijvoorbeeld als een congres als Cycling & Science, kunnen toepassen in de praktijk.

Meer weten over de samenwerking met SEG? klik hier

Deel en like ons: