Blessurebehandeling

Blessurebehandeling

Ervaart u bijvoorbeeld schouderklachten bij het zwemmen, moet u het hardlopen noodgedwongen op een laag pitje zetten door een zogeheten lopersknie of heeft u rugpijn tijdens het fietsen? Dan voelen we met u mee. Want er is niets zo vervelend als pijnklachten of blessures, zeker als ze u beperken in de sportbeoefening en het plezier dat u daaraan beleeft. SMC SportMáx beschikt over een team van specialisten die u er relatief snel weer bovenop kunnen helpen.

Onze sportartsen stellen op deskundige wijze een diagnose, ongeacht de aard van de klachten of de sportdiscipline waarbinnen de blessure is opgelopen. Na de diagnose stippelt de sportarts een route uit die u kunt volgen om weer terug op niveau te komen. Uiteraard gebeurt dat in nauw overleg. Vaak kan de sportarts u zelf behandelen of adviseren als het gaat om aanpassingen in trainingsschema’s of materiaal. Indien nodig komt er ondersteuning van een andere specialist, bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een orthopedisch chirurg.

SMC SportMáx weet raad met vrijwel alle voorkomende blessures. Twee behandelingen lichten we graag in het bijzonder uit: